Capella Begravning & Juridik

Ordna begravning

Det finns få händelser i livet som förändrar ens tillvaro så totalt som när en anhörig avlider, det är en situation som för många kan vara svår att hantera. Det kan till och med vara svårt att inse vad som har hänt.

Första besöket hos oss

Det finns få händelser i livet som förändrar ens tillvaro så totalt som när en anhörig avlider, det är en situation som för många kan vara svår att hantera. Det kan till och med vara svårt att inse vad som har hänt.

När man för första gången besöker en begravningsrådgivare kan det kännas svårt och osäkert. Du står inför en plötslig och påtvingad situation som kanske är helt ny och okänd. Frågorna är många och man har sällan svaren.

Vi på Capella ser det som vår viktigaste uppgift att du som kund ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Som auktoriserad begravningsbyrå garanterar vi också att du får träffa personer som är vana vid att ta hand om både de praktiska och personliga frågorna på allra bästa sätt.

Frågor som tas upp vid besöket

En begravning är mycket personlig. Hur bra en begravning blir beror oftast på planeringen. Det är viktigt att lyssna på alla närstående när begravningen skall förberedas, även barn och ungdomar i familjen. Ju fler saker ni är överens om, desto enklare blir det att ordna begravningen precis som ni vill ha den.

Om ni önskar att vi kommer på hembesök eller har ett möte via telefon istället så gör vi gärna det.

Här är några frågor som du pratar om tillsammans med begravningsrådgivare på första besöket men som det även kan vara bra att fundera över lite i lugn och ro innan mötet:

  • Var och när skall ceremonin äga rum (kyrkor samt kapell)?
  • Vilken typ av ceremoni känns bäst, kyrklig eller borgerlig?
  • Vilken typ av begravning känns rätt, jordbegravning eller kremationsbegravning?
  • Vilken kista och/eller urna kan passa för era behov?
  • Önskar ni extra sång och musik utöver psalmer och orgelmusik?
  • Vilken officiant vill ni ska hålla i begravningen (präst, borgerlig eller annat önskemål)?
  • Önskar ni även hjälp med att planera en Minnesstund (samling efter begravningen)?
  • Hur vill ni att blommor, dödsannons samt tack- och programkort ska se ut?
  • Behöver ni stöd kopplat till familjejuridiska frågor?