Capella Begravning & Juridik

Här kan du som kund ta del av våra nya rutiner med anledning av Covid 19

  • Vi håller oss uppdaterade på och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att vara säkra på att bidra till att minska smittspridningen.
  • För att värna både om vår personal och våra kunder så ser vi gärna att besök och juridiska förrättningar i första hand sker via telefon eller Teams. Vi bokar givetvis in ett besök hos oss om så önskas men då tar vi endast emot två personer för att kunna hålla avstånd på bästa sätt. Möjligheten finns att ha fler med oss (över) via högtalartelefon eller via Teams.
  • När du besöker oss väljer vi att hälsa muntligen utan handslag.
  • På våra kontor finns det handsprit och munskydd tillgängligt för personal och besökare. Vi har även monterat plexiglas på de kontor där det har funnits behov och varit möjligt.
  • Om du har en inbokad tid och drabbas av sjukdomssymptom så ber vi dig att kontakta oss och det är då en självklarhet att vi inte ses fysiskt men vi löser naturligtvis kontakten på annat sätt alternativt bokar om tiden.

Från och med juli 2021 gäller följande restriktioner för Covid-19.

  • Begravningar (oavsett ordning och religion) får ha högst 300 sittande deltagande inomhus på anvisade platser. För utomhusbegravning är gränsen 600 deltagare utan anvisad plats.
  • Avståndsregeln på 1 meter råder fortfarande, och lokalens storlek är avgörande för antalet människor som samtidigt får lov att vistas i den. Kontakta oss gärna för mer info om vad som gäller för den lokal ni har i åtanke.
  • Minnesstunder är en privat angelägenhet där max 50 personer får samlas, det gäller även i lokaler som används för kommersiellt bruk. Detta gäller oavsett om minnesstunden sker i hemmet eller utomhus.
  • Vid besök på restaurang gäller de uttalade reglerna för restauranger.  Inga begränsningar gäller utomhus och sällskap på 8 personer tillåts inomhus. Är man fler än åtta i sällskapet är det fortfarande max 8 vid varje bord o minst 1 m avstånd mellan borden. Ansvaret ligger på besökarna själva och restaurangen ska se till att det finns förutsättningar att följa de uttalade reglerna.
  • Vi erbjuder självklart möjlighet att direktsända begravningsceremonin om önskemål finns. Det är då beställaren av begravningen och begravningsrådgivaren som kommer överens om det bästa arrangemanget för sändningen.

Om du känner oro inför ditt möte hos oss eller har frågor inför en begravning eller juridisk förrättning är du alltid välkomna att ringa oss. Telefonnummer till våra kontor hittar du under ”Kontakt” här på hemsidan. Det går även bra att mejla oss på info@capellaab.se.

Tillsammans håller vi ut och tar oss igenom detta på bästa sätt.